2015. november 8., vasárnap

A világ legdrágább élelmiszerei


Mi lehet az az élelmiszer, amit aranydobozban vásárolhatunk meg és ára vetekszik egy 24 karátos aranyóráéival ?

A világ legdrágább kiflije


Vajon van-e olyan, aki egy bécsi kifliért kétszázeer Forintnál is többet hajlandó fizetni. Szinte biztosan mindannyian rávágnánk, hogy ilyet nem tudunk elképzelni, pedig ha New York-ban járunk, akkor a Westin Hotel tetején fogyaszthatunk ebből a különlegességből. A speciális kiflit szarvasgombás krémsajttal és egyéb nyalánkságokkal készítik, így ára akár indokolt is lehet, de semmiképpen sem lesz az átlagemberek reggeliző asztalának állandó alapanyaga.

Wagyu marha


A japán Kobe tartományból származó Wagyu marha igazi ritkaság a húspiacon. A világ legdrágább steak-ei készülnek belőle, nem véletlenül. Tenyésztésük legexkluzívabb pontja a mindennapos masszírozás, amikor naponta 2-3 órán keresztül speciális kesztyűvel masszírozzák az állatok testét, így biztosítva húsuk tökéletességét. Inni sem csak vizet kapnak, a speciális italokon kívül állítólag sört is fogyasztanak naponta. Kilójáért akár félmillió Forintot is elkérnek az üzletekben, érdemes tehát odafigyelni az elkészítésére.

Yubari dinnye


Még egy Japánból származó étel. A Hokaido szigetén termő Yubari dinnye igen népszerű Japánban – népszerűsége olyan, mint nálunk a piros paprikáé, csak sokkal drágább. A Yubari fajta különösen édes és finom fajta, a Japánban nem ritka ételárveréseken nemrégen majd 4 millió Forintnak megfelelő összegért kelt el két példánya. Európában szinte sehol sem kapható, külön rendelésre lehet beszerezni, igencsak borsos áron.

Almas kaviár


Bár a kaviár a legelőkelőbb ételek közé tartozik, az igazi ínyenceknek az sem mindegy, honnan származik. Az Iránból származó Almas kaviár nevét meghallva azonban nincs olyan gourmand, aki ne csettintene elismerően. A Kaszpi-tengerből halászott kaviár nem csak árában rekorder, de igazi ritkaság is, emiatt persze még drágább. Európában csak Londonban lehet megvásárolni, ahol ára az aranyéval vetekszik, hiszen kilójáért 5 millió Forintnál is többet kell fizetni annak, aki megengedheti magának.

Fehér Szarvasgomba Olaszország Alba régiójából


A szarvasgomba közismerten a legdrágább ételek közé tartozik, hiszen termesztése nehéz és valóban csak az igazán gazdagok engedhetik meg maguknak – nem véletlenül nevezik a királyok eledelének. Minden bizonnyal a világ legdrágább élelmiszere lehetett az a 1,5 kilós Olaszországban termett szarvasgomba, amiért egy Hong Kong-i ingatlan befektető és felesége 35 millió Forintnak megfelelő összeget fizetett ki néhány éve.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése