2015. augusztus 2., vasárnap

Érdekes statisztikák


STATISZTIKAI ADATOK  ÉS EGYÉBB TUDNIVALÓK A NAGYVILÁGBÓL.

Kína népessége: egymilliárd háromszáz millió ember India népessége: egymilliárd százmillió. India csodálatos ország, de a világ egyik legelmaradottabb országa. Bizonytalan a jelene és a jövőképe. Ami biztos, hogy nem biztos semmi.

Kínaiak intelligenciája átlagon felüli, többen vannak, mint Észak-Amerika összes lakosa.
Más szavakkal: Potenciálisan több tehetséges ember van Kínában, mint az egész Észak-Amerikában.

A nagyon közeli jövőben Kína világelső lesz az angol nyelven beszélő országok között. Így az angolul beszélők többen lesznek, mint az Észak-Amerikában és Angliában együttvéve. !!!

Abban az esetben, ha áthelyeznék Kínába Latin-Amerika és a Karib-térség munkahelyeit, nem lenne elegendő az összes munkaképes kínainak.

Ki gondolná? Például Indiában jár a legtöbb ember moziba, és világszerte a kínaiak utaznak legtöbbet autóval. Egy átlagos kínai több mint 36 ezer kilométert autózik egy év alatt.

Az Egyesült Államokban él a legtöbb Nobel-díjas. A legtöbb ember az Egyesült Államokban ül börtönben, több mint 2,2 millió rabot tartanak nyilván. Mégsem az Egyesült Államok viszik a pálmát az erőszakosságban. A legtöbb gyilkosság Hondurasban történik, 100 ezer emberből 82 lesz emberölés áldozata.

A közösségi oldalak rajongóiban ugyancsak az Egyesült Államok vezet; több mint 157 millió amerikai imádja a Facebookot, utánuk Brazília következik. Mindezek ismeretében a legtöbb számítógéppel nem ők rendelkeznek, hanem Kanada, ahol 100 emberre 124,8 komputer jut.
Ha a világ összes lakosságából, arányosan, 100 lelket egy faluba helyeznének el, a következő arányosság jönne ki:


— 57 ázsiai

— 21 európai

— 14 amerikai (észak, közép, dél-amerikai)

— 8 afrikai


Lenne közöttük:


— 52 nő, 48 férfi

— 30 fehér, 70 nem fehér

— 30 keresztény, 70 nem keresztény

— 6 személy birtokolná az összvagyon 59 százalékát, és mind a 6 személy az USA-ból származna.


A 100 személyből:


— 80 élne omladozó faházban

— 70 analfabéta lenne

— 50 alultápláltságban szenvedne

— 1 személy éppen meghalna, 1 pedig éppen megszületne

— 1 személynek lenne számítógépe

— 1 személynek lenne egyetemi végzettsége


Ha ebben a megvilágításban (mert mind igaz) mérlegeljük a saját életkörülményünket, akár elégedettek is lehetnénk. Sőt, szerencsések, amiért nem tartozunk a 3 milliárd szenvedők közé, és paradicsomi körülmények között élhetünk. A fenti adatok azt igazolják: nincs hatalmasabb, erősebb az igazságtalanságnál.


 Mialatt ezt olvasod, megszületik: 60 gyerek az USÁ-ban
244 Kínában
351 Indiában.

Az Amerikai Munkaerő-ügynökség adatai szerint, egy aktív személynek legkevesebb 14 munkahelye volt, mielőtt elérte a 38-ik, munkaviszonyban eltöltött évét. Jelenleg 4 emberből 1-nek, egy évnél kisebb munkaszerződése van, és több mint 50%-nak 5 évlék kevesebb a szerződése az éppen betöltött munkahelyén.

Ugyanazon forrás szerint, 8 munkahely, amely a legkeresettebb lesz 2015-ben, ma még nem létezik.
 MÁS:
2006-ban 8 házasságból egy az internet segítségével az interneten kötődött.
A Myspace.com több mint 100 millió regisztrált felhasználó számlál. De senki nem vette észre, hogyha a Myspace.com egy ország lenne, több lakosa volna, mint a föld legtöbb örszágának.

A Google napi 300 millió keresést regisztrál. Elgondolkodhatunk azon, hogy működhetett a világ Google előtt.

Több mint 6.000 millió Emailt küldünk és kapunk naponta. Ez több mint bolygónk lakóságának a száma.
 MÁS:
Naponta 3000 (?) könyvet adnak ki, a New York Times egyetlen hét alatt többet adott ki, mint amennyit egy XVII századi ember kapott egész élete során.

A világon 150 millió mobiltelefon tárcsáz másodpercenként.

Lehetségesnek tartják, 2013-ban, egy olyan számítógép kifejlesztését, amely meghaladja az emberi agy számoló képességét. És 2023-ban ez a számítógép kevesebbe fog kerülni 2000 eurónál!!!

MIT JELENT EZ? Egy születőben lévő elképzelhetetlen világot!!! Nem lenne-e ideje elgondolkodni ezen?

Tudtad? Hatóságilag tilos olyan területeken gyógynövényt gyűjteni, ahol a földön fészkelő madarak honosak.

Tudtad? A korai egyiptomi kultúrából csak a fáraók nevét ismerjük. Az első ember, aki nem fáraó volt, de a nevét mindenki hallotta már, Imhotep, orvos volt.

Tudtad? Karl Landsteiner osztrák orvos fedezte fel az A-s, a B-s és a nullás vércsoportot 1900 és 1901 között. Ezért a felfedezésért 30 évvel később Nobel-díjat kapott.

Tudtad? Az első sztetoszkópot 1816-ban használta egy francia orvos, amikor egyik betege szívhangját egy összetekert újsággal hallgatta meg. Az újságot később kifúrt facsövekkel helyettesítette. A mai sztetoszkóp csak hosszú évekkel később került forgalomba.

Tudtad? A gyógyszerek gyomorra kifejtett negatív hatása közismert. A probléma számszerűsíthető: csak hazánkban mintegy 600-700 beteg veszíti el az életét azért, mert a gyulladáscsökkentők gyomorvérzést vagy gyomorperforációt okoznak szervezetükben.

Tudtad? A nők gyakrabban szenvednek székrekedés okozta
panaszoktól. A férfiak mindössze 10 százaléka, míg a nőknek 35 százaléka. A különbözőség ellenére, hashajtók rendszeres használata egyenlően oszlik meg a két nem között.

Tudtad? A tojáson található európai uniós jelzések első arab számjegye, a tojást tojó tyúkok tartási módjára vonatkozik: A 0-s jelzés a biotojást jelzi, az 1-es a szabadtartásos tyúkok tojásait, a 2-es az istállózott tyúktojásra vonatkozik, ha pedig 3-ast látsz, a tojást tojó tyúkok bizony kis ketrecekben élnek.

Tudtad? Budapesten körülbelül minden harmadik gyerek születik házasságon kívül – jó esetben élettársi kapcsolatból, rossz esetben egyedülálló anyáktól.

Tudtad? Hazánkban a diákok legalább felének valamilyen, rossz testtartásból eredő gerincproblémája van. A háttérben elsősorban az egészségtelenül nagy terhelés áll. A gyerekek terhelése ugyanis akkor ideális, ha nem haladja meg testsúlyuk 10 százalékát. Ennél a táskák legtöbbször már az általános iskolában nehezebbek…

Tudtad? Amerikai kutatók szerint, ha a gyerek jobb füle károsodott, sokkal gyengébben teljesít az iskolában, mint ha a ballal lennének problémái.

Tudtad? A szülő és a gyerek közötti genetikai kapocs olyan erős, hogy mind az anya, mind az apa pusztán szag alapján ezer közül is felismeri újszülött babáját. Nevelt/örökbe
fogadott gyerekek esetében ez a kapcsolat később sem alakul ki.

Tudtad? Svédországban a fiúkat tudatosan úgy nevelik, hogy részt vegyenek a házimunkában és testvéreik gondozásában. Azt tapasztalták, hogy később, amikor a fiúkból apák lesznek, ugyanolyan érzékenyek gyermekük jelzéseire, mint az anyák.

Tudtad? Az A-vitamin közvetlenül hat a látóidegekre, ha
számítógépes munkát végzel, fogyasztásával elkerülheted a szem fáradtságából eredő
fejfájást, valamint csökkentheted szemkárosodásod mértékét.

Tudtad? A lengyel–amerikai biokémikus, Casimir Funk (1884–1967) ismerte fel, hogy az élelmiszerekben vannak olyan alkotórészek, amelyek elengedhetetlenek az egészség fenntartásához. Ezeket az elemeket vitaminoknak nevezte el.

Tudtad? A lajhár akár napi tíz órát is alszik. Az újszülött delfinek ezzel szemben akár egy hónapot is kibírnak alvás nélkül. Az embernek már egynapi nem alvás is súlyos koncentrációs problémákat okoz.

Tudtad? Életünk egyharmadát alvással töltjük, alvás nélkül nem működik jól az agyunk, mégsem vagyunk tisztában bizonyos alapvető tényekkel. Alvás nélkül biztosan meghalunk. Bár az alvási folyamatok rendkívül összetettek, annyi bizonyos, hogy szervezetünk alvás közben regenerálja magát, és ilyenkor zajlik az emlékképek rögzítése is. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a krónikus alvási rendellenességek növelik a rákos megbetegedések esélyét. Másrészről viszont, ahogy öregszünk, szervezetünknek egyre kevesebb alvásra van szüksége.

Életünk egyharmadát alvással töltjük, alvás nélkül nem működik jól az agyunk, mégsem vagyunk tisztában bizonyos alapvető tényekkel.

Tudtad? Ha tanulni akarsz, vagy szükséged van az agyad edzésére, bár a keresztrejtvények nagyon szórakoztatók, nem biztos, hogy hosszú távon edzik az agyad. A megoldás kulcsa a valami új. Az ismeretlen kihívása valószínűleg hatékonyabb, mintha mindig keresztrejtvényt oldasz meg. Kezdj el újabb és újabb játékokat, ne ragadj le egy fejtörőnél.

Néhány elmélet a hal étrendbe iktatásának tulajdonítja az elképesztő tanulási képességek kialakulását. Az esszenciális zsírsavak, mint az Omega-3, nélkülözhetetlenek az agyi funkciók szempontjából, és előnyösnek tűnnek az agykárosodással járó folyamatok, továbbá a depresszió kezelésében.

Tudtad?- Az országúton húzódó fasor zajtompító hatása akár 20 decibelt is elérhet.
Más: A sült krumpli (különösen a nőknél) fokozza az öregedést, lassítja a mozgást

 Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése