2015. október 26., hétfő

Mi a horoszkóp ?



A horoszkóp görög eredetű szó, a horoscopos szóból ered, jelentése „ óra figyelése”.

Az asztrológiában a Nap, a Hold és ezek bolygóinak helyzete abban az adott pillanatban és azon a földrajzi helyen, ahol és amikor valaki megszületik.

A bolygók együttes állása, azok egymásra gyakorolt hatása befolyásolja az abban a pillanatban született ember sorsát, jellemét, egészségi állapotát.

Mi a jellemző a KOS, BIKA, IKREK, RÁK, OROSZLÁN, SZŰZ, MÉRLEG, SKORPIÓ, NYILAS, BAK, VÍZÖNTŐ, HALAK jegy szülötteire?

A születési horoszkópból az asztrológus kiolvassa a szimbolikus üzenetet, ami befolyásolja későbbi életünket. Természetesen az üzenet nem okozója a történéseknek, csak megmutatja milyen események várnak ránk.













 A HOLD HATÁSA SZERVEZETÜNKRE


A Hold valamivel több, mint 28 nap alatt mind a 12 csillagképen keresztülhalad.
Ahttp://kovacsneagi.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1098091 szerinti különböző csillagképek és a Hold együttes hatása befolyással van szervezetünk működésére.

Ennek alapján nyomon követhetjük, melyik csillagjegyhez melyik szervünk, testrészünk van rendelve.


Ha ezt táplálkozásunknál, különböző kúrák alkalmával, sportnál, szaunánál, vagy egy gyógyfürdő igénybevételénél stb. figyelembe vesszük, sokat tehetünk egészségünk megóvása és visszaállítása érdekében.

KÍNAI HOROSZKÓP

A kínai naptár a holdfázisokra épül, ami szerint egy holdévben hat 29 napos és hat 30 napos hónap van, körülbelül 3 évenként pedig van egy kiegészítő hónap, ami azonban nem követi szabályosan egymást.

A kínai holdév később kezdődik, mint a nyugati napév.

A kínai asztrológia az időt 60 éves ciklusokra osztja, a 12 állatövi jegy mellé a Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz elemek, valamint a Jin és Jang is társulnak. Az állatövi jegyek és az elemek, valamint a Jin vagy Jang energia együttes hatása kihat a megszülető egyén sorsára és jellemére.


   AZ  ÖT  ELEM  

 FÉM, VÍZ, FA, TŰZ, FÖLD*

A fém elemű emberek merevek és eltökéltek. Céljaikat szinte gondolkodás nélkül valósítják meg. Kitartóak, erõs érzések vezérlik õket és legfontosabb számukra a siker. A nehézség, kezdeti sikertelenség nem tántorítja el õket. Ez a rugalmatlanság hátrányos is lehet, makacsul törnek elõre, nem veszik észre a zsákutcából kivezetõ utat. Önfejûek, gyakran hibás döntést hoznak. Segítséget soha nem kérnek. Jó pénzügyi érzékkel rendelkeznek, s ezt ki is használják. A hatékonyság érdekében meg kell tanulniuk kompromisszumot kötni. Gyakran magánéletük rovására is megy eltökéltségük.

A víz elemű emberek jellemzője, hogy kommunikációs készségük nagyon fejlett, ezért képesek másokat befolyásolni. Mindenkit felhasználnak saját terveik megvalósításához, s mindezt úgy, hogy közben a másik megtisztelve érzi magát. Lassú víz partot mos elv vezérli őket. Céljaik eléréséhez az intrika eszközét is használják. Tisztában vannak vele kit, mikor és mivel kell megkeresni. Simulékonyak, rugalmasak és változékonyak. Intuíciós képességük figyelemreméltó.

A fa típusú személy etikus, magas erkölcsi normákkal. Magabiztos, a dolgok belsõ értékével tisztában van. Érdeklõdése széles körû, jól mûködik együtt másokkal. Vezetõ egyéniség. Jó képessége van a renszerezésre, a dolgok kategorizálására. Jól átlátja az összefüggéseket, ezért képes hosszútávú terveket is véghezvinni. Állandó változás és újítás jellemzi. Együttérzõ és jóindulatú, de néha túl nagy fába vágják a fejszéjüket, s a megvalósíthatatlan tervekkel önmagukat emésztik fel.

A tűz típusú emberek átlagon felüli vezetõi készséggel rendelkeznek. Határozottak, magabiztosak, s tudják irányítani az embereket már csak puszta agresszivitásukkal. Szeretik a kalandokat, újdonságokat. Kreativitásukkal, eredetiségükkel társaik fölé emelkednek, s szívesen vállalnak kockázatokat is. Állandó mozgásban vannak, tipikus cselekvõk. Dinamikusak, ami a beszédükre is jellemzõ. Meg kell tanulniuk érzelmeiket és ambícióikat féken tartani, mert mások szemében türelmetlennek és érzéketlennek fognak látszani. Erõszakosságukkal könnyen veszélybe sodorják önmagukat. Magasszintû teljesítményekre képesek, sikeresebbek lehetnének, ha megtanulnának hallgatni. Ugyanis túlságosan õszintén kimondják gondolataikat, érzéseiket. Melegségük, fényük vonzza társaikat. Féktelen temperamentumuk azonban egészségük rovására mehet.

A föld eleműek racionálisak, praktikusk, gyakorlatiasak. Fejlett logikai képességgel rendelkeznek. Megbízhatóak és szolídak. Jó adminisztrátorok és szervezõk. Javaikat ügyesen osztják be, a pénzzel okosan bánnak. Nagyon jó menedzser típusok, intelligensek és alaposak. Lassú, megfontolt cselekvés jellemzi õket, ezért amit megvalósítanak, tartós és értékes lesz. Konzervatívak, a helyzetet többnyire reálisan ítélik meg. Óvatosak, fegyelmezettek. Felelõsségérzetük igen nagy.

Yin és Yang energiák


A Yin és a Yang két ellentétes irányú erőt jelent. Minden, ami a természetben létezik, ami él és mozog magába foglalja a Yint és a Yangot.

A yin tipúsú energia megnyilvánulása az emberi személyiségben.

Agyféltekénk jobb oldalára jellemző az érzelmek erősebb átélése és a képzelő erő is. A nagyobb részt yin energiával rendelkező ember (de helyzetenként is változhat bennünk az energia yin vagy yang minősége ) jellemzői: szívesen követ másokat, érzéseit őszintén kinyilvánítja s a tapasztalatként megélteket szívesen megosztja másokkal.

Gazdag érzelem világa miatt a romantikához vonzódik, ezért rajong a művészetért, zenéért, költészetért is. Szereti ha jótéteményért megdicsérik, de mivel nagyon sérülékeny, így könnyű őt megbántani. Helyzetek kivárásához van türelme, ez egy önvédő rendszer is számára.

Kissé bizonytalan, nem mindíg tudja mit akar igazán, viszont egyes helyzetekben jó a meglátása azzal kapcsolatban hogy mikor kell nemet mondani, fontos döntésnél hajlamos kizárásos alapon választani. A yin tipus igazi nagysága: az elfogadás és a megosztás.

Yin
A yin a női princípium főbb jellemzői: hideg, sötét, újhold, ívelt, kerek, passzív, alvás, föld, negatív, zavaros, nedves, nyugodt, fekete, hold, holt, mély, völgy, hátra, hűvös, nyugtató, éjszaka, a ház jobb oldala, felső szint, ház hátsó része, pihenő szoba, hálószoba, szűk kanyargós, sikátor, hegy árnyékos oldala, mozdulatlanság, kövei:rózsakvarc, holdkő, akvamarin, lazurit.

Illóolajok: kamilla, vanilia, geránium, levendula, borsmenta, kakukkfű.
Lakás Yin részei: hálószoba, fürdőszoba, wc, pince.

A yang tipúsú energia megnyilvánulása az emberi személyiségben.

A yang tipusú energia az agy bal féltekéjében mozog szívesen, jellemzői: logika, tényekre alapozás, az erő és hatalom szeretetének fészke. Jó irányító és ezt szívesen is teszi, de ha nincs olyan pozícióban törekszik is rá, hogy átvegye az irányítást.

Érdeklődési körébe tartoznak: a tárgyak, eszközök, apróbb műszaki cikkek, statisztikák, hírek, sport, üzletkötés.
Általában a probléma megoldása érdekli, egy jó tanács: ne adjunk neki kéretlenül tanácsot mert ezzel csak felbosszantjuk. Ő általában határozott mindig tudja mit tegyen, mert tudja hogy mit akar, épp ezért döntését is erre alapozza. Nem szabad befolyásolni.

Yang
A yang a férfi princípium, de ide sorolhatóak még a többi jellemzői is: fehér, világos, nap, telihold, élő, aktív, munka, stressz, mozgás, nap, telihold, szögletes, sekély, hegy, előre, forró, élénkítő, nappal, belülről nézve a ház bal oldala, földszint, ház eleje, nappali, dolgozó szoba, követelő, koncentrált, (ételben)-száraz sós sűrű, forró, egyenes, széles, a hegy nap sütötte oldala, fény, tudás, fent, hangos, hegyes.

 A yang elem kövei: gránát, zafír, mészkő, fekete turmalin.
Hozzá tartozó illatok: gyömbér, fahéj, rózsa, rozmaring.

Az események megtételéhez van benne kezdeményező készség és bátorság is, a felelősségeket felvállalja, megvédi szeretteit, figyelmes, képes tekintettel lenni másokra. A yang képes igazán adni.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése