2015. október 25., vasárnap

Elnökök és szeretők


Thomas Jefferson, az Amerikai Egyesült Államok 3. elnöke

A Függetlenségi nyilatkozat szerzője első elnöki periódusa alatt egy Sally Hemmings nevű félvér rabszolgával folytatott viszonyt. Egyes találgatások szerint Sally az elnök néhai feleségének féltestvére volt. Mindkettőjüknek ugyanaz a férfi volt az apja. Sally egyébként hat gyereket szült Jeffersonnak. 1802-ben napvilágot látott a Richmond Recorder című lap hasábjain egy cikk, mely az ügyet taglalta, de Jefferson nem reagált a támadásra.


James Buchanan, az Amerikai Egyesült Államok 15. elnöke

Kevesen tudják, hogy milyen politikus volt Buchanan, de azt szinte mindenki, hogy az egyetlen nőtlen elnök volt az Egyesült Államok történetében. Az erkölcsös viktoriánus korban igazi bombaként robbant volna a hír, ha kiderül, hogy Buchanan homoszexuális. Persze tényleges bizonyíték nincs rá, de beszédes az a tény, hogy az elnök 15 éven át együtt élt egy alabamai szenátorral, William Rufus Kinggel, aki állítólag a szeretője volt.


Grover Cleveland, az Amerikai Egyesült Államok 22. és 24. elnöke

Ő volt az Egyesült Államok első olyan elnöke, akinek kalandja bekerült a lapokba. Igaz, még azelőtt, hogy megválasztották volna, de a botrány tartott akkor is, amikor már a Fehér Házban lakott. Az 1884-es választási kampányban a Buffalo Evening Telegraph közölt egy történetet arról, hogy Groger Clevelandnek viszonya volt egy bizonyos Maria Halpin nevű eladóval. A hölgy nem élt éppen szűzies életet, egészen pontosan némi pénzért sok mindenre kapható volt. Az agglegény Cleveland is a kuncsaftok között volt akkor, amikor Maria rájött, hogy gyermeket vár. A későbbi elnök magára vállalta a gyereket, akit előbb árvaházba, majd nevelőszülőkhöz adott, Maria pedig titokzatos körülmények között egy elmegyógyintézetbe találta magát.


Warren G. Harding, az Amerikai Egyesült Államok 29. elnöke

Harding nevét szeretőkkel, balkézről született gyerekekkel és titokzatos halálesettel hozzák hírbe mind a mai napig. A bármelyik mai pletykalap által megirigyelhető történet még elnöksége előtt kezdődött, Harding ugyanis a legjobb barátját szarvazta fel: 15 évig folytatott viszonyt cimborája feleségével. Amikor indult az elnökségért, feladta a viszonyt, de amint beköltözött az elnöki hálószobába, magával vitte új szeretőjét, a nála 30 évvel fiatalabb Nan Brittont, annak ellenére, hogy házas volt. Közös lányuk is született, ám nem sokkal később Harding a hivatali idejének felénél meghalt, állítólag a felesége, Florence mérgezte meg bosszúból az őt ért sok megaláztatásért. Az utolsó viszonyról egyébként meglehetősen sokat tudni, Nan Britton ugyanis könyvet írt róla 1927-ben.





Franklin D. Roosevelt, az Amerikai Egyesült Államok 32. elnöke

Az Egyesült Államok történetében egyedüliként négy ciklusra megválasztott Rooseveltnek egy életen át viszonya volt felesége „társasági titkárnőjével”, Lucy Mercerrel. A kapcsolat még 1919-ben kezdődött, amikor Eleanor Roosevelt elvitte a gyerekeiket vakációzni, férje pedig a fővárosban maradt. A viszonyra nem sokkal később fény derült: Roosevelt ostoba módon megtartotta a szerelmes leveleket, felesége pedig megtalálta azokat. Eleanor válni akart, de a történelem homályába vész, hogy miért maradt férje mellett. Mindenesetre ezt követően az asszony a szociális munkájára és karrierjére összpontosított, később pedig az államok egyik legendás first ladyjévé vált.





John F. Kennedy, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke

JFK leghíresebb viszonya Marilyn Monroe-val volt, és hogy az milyen lehetett, ahhoz elég meghallgatni, hogyan énekelte a színésznő az elnöknek a Happy birthday-t. Monroe mellett állítólag Marlene Dietrich, Angie Dickinson és felesége, Jackie sajtósa, Pamela Turnure is megfordult az ágyában. Az elnök testőrei és emberei zseniálisan tervezték és szervezték meg a találkozókat, a first lady mégis értesült a viszonyokról és válni akart. Kennedy apja azonban egymillió dollárt ajánlott fel Jackie-nek, ha a fia mellett marad, és csak azután válik el tőle, hogy másodszor is megválasztották elnöknek. Erre már nem került sor, mert hivatali idejének harmadik évében Kennedyt Dallasban lelőtték. Kennedy azonban még holtan is tudott botrányt okozni: egy bizonyos Jack Worthington a mai napig azt állítja, hogy ő JFK titkos szerelemgyereke.


Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke

Már a beiktatása után előkerült egy bizonyos Gennifer Flowers, aki bejelentette, hogy Clinton szeretője volt, amikor Bill még Arkansas kormányzói székében ült. De ez semmi ahhoz képest, amikor kiderült, Clintonnak viszonyt tartott fenn egy gyakornokkal, Monica Lewinskyval. A lány egyik barátnője tudatta a világgal, hogy Monica az ovális szobában orálisan kielégítette az elnököt, akinek spermája azóta is megtalálható egy bizonyos kék ruhán. Persze Clinton kijelentette, hogy nem volt szexuális kapcsolata „azzal a nővel”. Egyértelmű, hogy Clinton az orális szexet nem tekintette szexuális kapcsolatnak, ám a viszony majdnem az elnöki székébe került. Az, hogy ezután Paula Jones, Kathleen Willey, Elizabeth Ward Gracen és Juanita Broaddrick is elmesélték, hogy nekik is viszonyuk volt az elnökkel, már csak hab a tortán.




Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése