2015. október 26., hétfő

6 nagyszerű illúzió, ami leigázottá teszi az emberiséget!


Egy teljesen természetellenes, illúziókkal, logikátlan szabályokkal, törvényekkel tele világban élünk. Tele van a határidőnaplónk olyan bejegyzésekkel, amelyek elintézése nem emberi, hanem egy sor fölösleges tennivaló, amiről úgy gondoljuk, hogy muszáj megtenni, mert ha nem, bajunk lesz belőle. Nos, ez nem véletlen. Jelenleg egy autoriter-egyesített-fogyasztói kultúra, vagy rendszer uralkodik az emberiség fölött. Csak nekik van igazuk, tőlünk pedig olyan viselkedésformát várnak el, ami számukra előnyös.


Ilyenek a reklámok is, de ez csak a jéghegy csúcsa. Ha jobban megvizsgáljuk a dolgokat, rájöhetünk arra, hogy az egész intézményrendszer automatikus engedelmességre neveli az embereket, e köré van minden felépítve. Ez pedig nem mást jelent, mint rabszolgaságot. A világot teljes kontroll alatt tartó rendszert, amely beférkőzik minden egyes ember tudatába, rákényszerítve arra mindenkit, hogy ússzon az árral, ne lógjon ki a sorból, tegye az, amit mondanak neki. Ez nem más, mint egy teljesen illúzióra épített, agymosott világ.

1. A törvény, a rend és a hatalom illúziója

Az emberek többsége úgy érzi, hogy a törvények betartása morális kötelessége. A rendőri túlkapás, vagy brutalitás nem törvényellenes? Nem, mert a rendőröket a törvény védi, mint ahogyan a gazdagokra is más szabályok érvényesek. A történelem folyamán népeket, kultúrák irtottak ki, a törvény nevében. A törvények azért születnek, hogy a társadalmat kontroll alatt lehessen tartani.

2. A bőség és a boldogság illúziója

Az országok vezetői hajlamosak, sőt érdekükben áll a gazdagság, és a bőség illúziójának fenntartása, mert természetesen ez az egész a pénzről, a fogyasztásról, a sikkasztásról, a hitelek felvételéről szól. Így működik a rendszer. Közben egyre nagyobb adókat varrnak az emberek nyakába, csak azért, hogy egyesek nagyobb kölcsönökhöz juthassanak, tovább gazdagodjanak. Az igazi boldogság nem a pénztől függ, hanem, hogy békés, harmonikus környezetben élhessünk, egészségesen, szeretteink mellett.

3. A szabadság illúziója

Ha tudunk a sorok között még olvasni, rájöhetünk arra, hogy nem is vagyunk annyira szabad emberek, mint amennyire gondolnánk. A szabadság azt jelenti, hogy van választási lehetőség, vannak opciók. Csak gondoljunk bele, hogy a legközelebbi választásokon a két nagy párt közül melyikre ütjük a pecsétet. Látszólag van választási lehetőség, de tudjuk jól, a vezető politikai pártok egyformán korruptak, nem azt nézik, hogy a lakosság hogyan tudna jobban élni.

4. Az igazság illúziója

Az igazsággal is bajok vannak, hiszen úgy gondoljuk, hogy amit a médiában mondanak, az valós, és hiteles. Ha a tévében bemondanak egy hírt, akkor arról azt hisszük, hogy igaz. Azok a független újságírók, sajtótermékek, akik valóban igyekeznek igaz híreket készíteni, sokszor ellenállásba ütköznek, a kormányzati erők, a hatalom igyekszik ellehetetleníteni őket, hogy ne jussanak el a valódi hírek az emberekhez, mert azok nem az ő érdeküket szolgálják.

5. Az idő illúziója

Az idő pénz, szokták mondani, de ez is hazugság. Az idő a te életed. Az élet pedig a jelen pillanatból áll. A lélek halhatatlan, így minek kell állandóan az idő múlásán stresszelni, folyamatosan az órát bámulni, a perceket számolni? A reklámok folyamatosan az újat, a jövőt helyezik előtérbe. Még 10 napot kell várni, hogy megjelenjen a legújabb telefon! Az idő múlásával csapják be az embereket, hogy 10 napig másra se tudjunk gondolni, csak arra a készülékre. Mikor megkapjuk a telefont, már másnap ismét ürességet érzünk, mert nem tudjuk, hogy hogyan kell megélni minden egyes percet, hogyan kell örülni, hogy élünk, hogy vagyunk. Ördögi kör.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése