2015. június 5., péntek

Öt iszonyatosan menő étterem


Sok minden közrejátszik abban, mitől és mennyire lesz menő egy étterem: a felszolgált ételek minősége, a design vagy a helyszín, esetleg mindez együtt teszi a látogatók kedvencévé az intézményt. Mai válogatásunkban öt olyan helyet mutatunk be, ahová gondolkodás nélkül elmennénk különlegességük miatt.

the_press_club.jpeg

The Press Club, Melbourne

Mint egy hatvanas években forgatott sci-fi díszlete, úgy néz ki a melbourne-i Sajtóklub étterme, amiben csak az a vicces, hogy közben pedig szuper görög étlapjuk is van, amit ráadásul nemrég gondoltak újra. A négy-, hat- és kilencfogásos menük elfogyasztása után aligha akad elégedetlen gyomor.

Hubbox, Truro, Cornwall

hubbox.jpeg

A Hubbox eredetileg egy hajókonténerben működött, innen költözött a 19. századi kápolnába. A dizájnt (káolnához képest kissé talán szokatlan módon) a pop art és a graffiti határozza meg. Hogy fokozzuk a multikultit, a menü tipikusan amerikai: burgerek, hotdogok, és sült húsok.

Ammo, Hongkong

ammo.jpg

Az Ammo története nagyon izgalmas, hiszen anno lőszerraktár volt, és ez a dizájnban is tökéletesen tükröződik. Joyce Wang és munkatársai emellett az 1965-ös scifiből, a Jean-Luc Godard rendezte Alphaville-ből is ihletet merítettek. Ehhez képest kissé talán meglepő, hogy az ételkínálatot az olasz gasztronómia határozza meg, igaz, tapas is kapható – no és délutáni teára is be lehet ülni, szóval meglehetősen eklektikus a megközelítés.

Gotthards Krog, Svédország

gotthards_krog.jpeg

A Svédország északi részén fekvő Umea Stora Hotelletjében található ez az eredeti tulajdonosról, Gottard Zetterbergről elnevezett étterem. Ő arról volt híres, hogy nekivágott Grönlandnak, csak azért, hogy megnézze, tényleg zöld-e. A beltérben a klasszikus berendezés ötvöződik a tengeri hangulattal, legyen az polipos tapéta, vagy kagyló alakú ülés. A menü itt elsősorban a helyi alapanyagokra épít, amit a világ különböző kikötőiból beszerzett fűszerekkel ízesítenek.

Hueso, Guadalajara, Mexikó

hueso.jpeg

érdés sem lehet, hogy a mexikói Hueso a legmorbidabb a mai listánkon, hiszen a (spanyolul csontot jelentő) név ellenére is alighanem meglepi az először ide látogatót a dizájn, ami közel 10 ezer állati csontból áll. Gyakorlatilag egy egészen sajátos múzeumba csöppenünk Guadalajara közepén. A jó étvágyhoz itt biztos, hogy gyomor kell.


Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése