2016. január 24., vasárnap

Számít a szerelemben a korkülönbség?


Azt mondják, hogy a szerelemben nem számít a korkülönbség. Vajon valóban igaz ez a mondás, és tényleg nem jelent problémát az életkor?


Azt mondják, hogy a szerelemben nem számít a korkülönbség. Vajon valóban igaz ez a mondás, és tényleg nem jelent problémát az életkor?

Tiniként sokat számít az a néhány év különbség a párok életében, hiszen ilyenkor a lányok – mivel kicsit gyorsabban érnek a fiúknál – szívesebben választanak idősebb, tapasztaltabb partnert. Aztán ahogy múlnak az évek, egyre kevésbé van jelentősége a kornak, hiszen néhány évnyi különbség még akár kiegyensúlyozottabbá is teheti a kapcsolatot. Sokan úgy tartják, hogy az a legideálisabb, ha megegyeznek az életkorok, vagyis egyidősek a párok, esetleg maximum 2-3 év különbség van köztük, hiszen ilyenkor nagyobb az esély az egyetértésre, a közös nézetekre.

Ha a férfi néhány évvel fiatalabb a nőnél, akkor a választott pasinak gyorsan fel kell nőnie a feladathoz, hiszen a legtöbb nő 30 éves kora körül már családot szeretne. Emellett persze ugyanazt várja el az idősebb nő a fiatalabb pasitól is, mint amit egy korabeli férfitől elvárna. Ilyenkor problémát jelenthet, hogy amíg te már a babaneveken gondolkozol, addig a párod még a szórakozáson és a haverokkal való sörözésen töri a fejét. Így könnyen lehet, hogy mire megérne a feladatra a választottad, addigra te vagy kifutsz az időből, vagy feladod az egészet és ott maradsz egyedül. Az is gyakori probléma, hogy a nők sokszor nem találják a közös hangnemet a náluk fiatalabb férfiakkal, ez pedig főleg a komolytalanságnak vagy az egzisztencia hiányának köszönhető. Általában azok a nők választanak fiatalabb férfit, akiknek a frissesség, a vidámság hiányzik az életükből, és emelett nem vagy csak később szeretnének családot alapítani, de jelenleg sokkal jobban szeretnék élvezni az életet.

A legáltalánosabb az, amikor a kapcsolatban a férfi néhány évvel idősebb a nőnél. Ennek az az oka, hogy a nők ösztönösen azokhoz a férfiakhoz vonzódnak, akik meg tudják teremteni számukra a családalapításhoz szükséges körülményeket. Persze ez csak általános feltevés, hiszen attól mert valaki idősebb, egyáltalán nem biztos, hogy biztosabb lábakon áll, mint egy fiatalabb férfi.

A túl nagy korkülönbség esetén (10-15 év) is lehetnek problémák, így például az idősebb férfi túl nagy nyugalma lehet, hogy egy ideig vonzó, de hosszútávon unalmassá válhat. Ennél nagyobb gond lehet, hogy még a jóval fiatalabb nő minden vágya a gyermek, addig egy meglett férfinek sokszor már eszében sincs családot alapítani. Ha nagy a korkülönbség, akkor az átlagosnál sokkal több időt kell szánnotok beszélgetésre, és a kompromisszumok keresésre. A közös jövő szempontjából további probléma lehet, hogy bár kiszámíthatatlan, mégis előfordulhat, hogy szerelmünktől sokkal előbb kell elbúcsúznunk, mint ahogy azt szeretnénk.

Persze a beszélgetések minden kapcsolatban fontosak, a korkülönbségtől függetlenül. A nők számára a legfontosabb a biztonság, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy lakás és autó tulajdonosnak kell lennie a választottnak, de tervekkel és célokkal kell rendelkeznie a közös jövőre nézve. Azt pedig, hogy mennyi az ideális korkülönbség nekünk kell éreznünk. :)

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése