2016. január 3., vasárnap

Mustár készítése házilag


Ha elfogy a mustár akkor készítsd el otthon...


 Hozzávalók:

10 dkg mustármag
1,5 dl balzsamecet (most bio almaecettel készítettem, és ugyanolyan finom!)
1 dl víz
1 tk bors
2 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
1 tk méz
1 kk só
1 csipet kurkuma
A mustármagot ledaráljuk, utána 1 teljes napig áztatjuk az ecetben. Másnap hozzákeverjük a fűszereket, és kész is vagyunk;) Én botmixerrel simára szoktam dolgozni, de nem fontos!
Isteni!


Fehér mustármag

A mustármag általános hatása, hogy a szervezet anyagcsere forgalmát természetes úton szabályozza.

Hatásosan alkalmazható a következõ problémák esetén: székrekedés, aranyér, felfúvódás, máj- és epebetegségek, gyomorbetegségek, anyagcserezavarok, köszvény, reuma, isiász, valamint a szervezet önmérgezés következtében létrejött vérkép- és bõrelváltozások, pattanások, ekcéma.

A mustármag hatóanyagai igen nagy szerepet játszanak a szervezet zsírtartalmának leépítésében, a szénhidrát anyagcseréjében. Fokozódik az epe működése, cukorbetegeknél csökken a vércukorszint. Szakvélemény szerint a kúra a körmök törékenységét is megszünteti. A szervezetben kialakult káros lerakódások a bélrendszeren keresztül kiválasztásra kerülnek, így mindazon betegségek, melyek okai az emésztõszervekben, a vér összetételében, káros lerakódásokban keresendõk, a mustármag kúra során kiküszöbölhetõk.

A mustárkúra ideje 6-8 hét. Naponta 3x, étkezés előtt egy csapott kávéskanál mustármagot szétrágás nélkül kell lenyelni, és vizet inni rá.

Reumára helyi fürdőt készíthetünk, 100-200 gram összetört, vagy őrölt mustármagot vászonzacskóba kötünk. A kádba lógatjuk és a fürdővizet ráeresztjük.

Jó a mustármag a légzés és a keringés vitális központjaira. Tüdőgyulladásnál a mellkasra mustártapaszt készíthetünk. 3 evőkanál összetört magot 5 deci langyos vízzel elkeverünk, 5 percig fenntartjuk a mellkas köré tekert borogatást.

Reumatapasz: porrá törjük a mustármagot, ecettel elkeverve 15-30 percig tartjuk a fájó testrészen. 3-5 naponta ismételhető, ha szükséges.
Asztali mustárt készíthetünk házilag. Megtört, olajtól mentes mustármag, ecet, bors, szegfűszeg, tárkony és hagyma keverékéből ízlés szerint.

Forras : innen...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése