2016. január 18., hétfő

Öt szuper Valentin-napi étel


Sokan nem egy átlagos étteremben ünneplik ezt a napot, hanem inkább otthon főznek egy finom ebédet vagy vacsorát. Most megmutatunk öt szuper szerelmes receptet, hogy könnyebb legyen kitalálni mit is készítsetek.

Szerelmes csirkehúsleves



Hozzávalók:
 20-30 dkg csirkemell
 2 evőkanál olívaolaj
 2 szár zeller
 2 sárgarépa
 1 póréhagyma
 2 babérlevél
 1 kiskanál kakukkfű
 1 csokor friss petrezselyem
 egy kevés tészta
 só, bors, ételízesítő

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd tegyük oda főni egy nagy fazékban, aminek az aljára egy kevés olívaolajat teszünk. Felöntjük vízzel és hagyjuk megfőni a húst. Közben a zöldségeket aprítsuk fel. A sárgarépával nehéz dolgunk lesz, ugyanis ezeket szív alakúra kell vágnunk. Megpróbálhatjuk nagyobb darabokban megformázni, majd felszeletelni a sárgarépát.

Ha a csirke már megpuhult, akkor jöhetnek bele a zöldségek, valamint a fűszerek, azaz a babérlevél, a só, a bors, a kakukkfű és egy kevés ételízesítő. A tésztát csak akkor adjuk már hozzá, ha már puha a zöldség. A babérlevelet a végén vegyük ki. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Mozzarrelával töltött csirkemell


Hozzávalók
 3-4 db csirkemell
 pizza mozzarella
 1 üveg szárított paradicsom
 1 csokor bazsalikom
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
Először a csirkemellet fűszerezzük sóval és borssal, majd vágjunk bele a húsba úgy, hogy tölthetőek legyenek. A sajtból körülbelül 1 cm vastagságú szeleteket vágunk és megtömjük vele a csirkemellet. Egy mellbe 2 szelet sajt jusson. Ezután jöhet a sajtra a szárított paradicsom, valamint mindegyik töltelékbe 2-2 bazsalikomlevél egyben.

Aki esetleg nem szereti egyben a bazsalikomot, az apróra is vághatja és beleszórhatja a töltelékbe. Ezután egy hústű segítségével tűzzük össze a csirkemelleket és forró olajban süssük elő őket. Ha megpirult mind a két oldala a csirkemellnek, akkor tegyük tűzálló tálba, fedjük le alufóliával és tegyük be a sütőbe 15-20 percre, 180 fokon.

A sajtból vághatunk még karikákat a húsra, hogy még finomabb legyen. Ha megpuhultak és megsültek a húsaink, akkor egy kevés salátával, vagy rizzsel, esetleg spárgával tálaljuk.

Szerelmes csokitorta

Sok nő finom vacsorával vagy desszerttel várja párját haza Bálint napon, ezért gondoltuk, hogy egy isteni csokitorta receptet hozunk ma, így holnapra bőven eltudjátok készíteni.



Hozzávalók:
 1,5 csésze cukor
 3 evőkanál olaj
 1 tojás
 2 tojásfehérje
 1 csésze forró feketekávé
 3/4 csésze kakaópor
 2 teáskanál vanília kivonat
 1 csésze tej
 2 csésze liszt
 1 csomag csokoládé puding
 1 teáskanál só
 1 teáskanál sütőpor
 1,5 teáskanál szódabikarbóna
 1/4 csésze sima görög joghurt

Fontos, hogy mindig ugyan azt a csészét használjuk az arányok megtartása miatt.

Elkészítés:
Először egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a pudingport ó, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a forró kávét és a kakaót, majd várjuk meg, amíg a kakaó felolvad a kávéban. Ezt követően lassan adjunk hozzá tejet és a vanília kivonatot, majd félretesszük. Egy mixerrel alacsony sebességen verjük fel a cukrot és az olajat.

Ehhez a cukros-olajos keverékhez adjuk hozzá a tojást és a tojásfehérjét, és keverjük össze. Folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztes, száraz hozzávalókat és a kávés, azaz nedves hozzávalókat, majd jól dolgozzuk össze. A legvégén adjuk hozzá a görög joghurtot. Egy kivajazott és kilisztezett tortaformába beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.

Díszíthetjük csokikrémmel, eperrel, tejszínhabbal vagy szívecskés cukorkával is, ez már csak rajtunk múlik.

Mogyorótorta eperkrémmel


Hozzávalók:

Tésztához:
 4 db tojás
 4 evőkanál porcukor
 10 dkg darált mogyoró
 12,5 dkg étcsokoládé
 1 csomag vaníliás cukor
 1 csomag sütőpor

Krémhez:
 500 g eper
 25 dkg ricotta vagy mascarpone
 2 csomag vaníliás cukor
 egy kevés porcukor
 2 dl habtejszín
 0,5 dl víz
 5 g zselatin
 fél citrom leve
 1 narancs

Elkészítés:
Először a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd hagyjuk visszahűlni. Ezután előveszünk egy keverőtálat és beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd egy egészet jó habosra keverjük. Ha már kellően habos, akkor öntsük bele a csokoládét és óvatosan keverjük össze. Adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén összekeverjük.

Egy tortaformába öntjük a tésztalapot, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, akkor pár percig a formában hagyjuk, majd egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a torta, addig készítsük el a krémet. Az epret mossuk meg és a felét daraboljuk össze, majd turmixoljuk le, hogy pépes állagú legyen. Néhány kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 narancs reszelt héjával felrakjuk főni az eperturmixot. Körülbelül 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A ricottához keverjünk egy kevés porcukrot, vaníliás cukrot és citromlevet, majd hozzá adjuk az eperturmixot is. Készítsük el a zselatint a leírás alapján, majd keverjük hozzá a krémhez. A habtejszínt felverjük és óvatosan hozzákeverjük az eperkrémhez, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát vágjuk három lappá, majd megkenjük mindegyik réteget. A rétegek közé friss eperdarabkákat szórunk, majd a tetejét díszítjük. Ha összeállt a torta, akkor további fél órára a hűtőbe tesszük.

Citromkrémes muffin


Hozzávalók:

Alaptészta:
 18 dkg cukor
 2 tojás
 12 dkg margarin
 1 natúr joghurt
 20 dkg liszt
 1 teáskanál sütőpor
 1 teáskanál szódabikarbóna
 2 teáskanál vanília aroma

Citromos krém:
 2 tojás
 1 citrom és narancs leve
 1 citrom és narancs héja
 15 dkg cukor
 5 dkg vaj
 2 evőkanál vanília pudingpor

Hab:
 2 tojásfehérje
 15 dkg kristálycukor
 1 citrom héja

Elkészítés:
Először a margarint egy kicsit mikróban megolvasszuk, majd a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vanília aromát és a szódabikarbónát, alaposan összekeverjük és végül hozzáöntjük a joghurtot. Ha nem elég krémes a tészta állaga, akkor egy kevés tejet is adjunk hozzá.

A tésztát belekanalazzuk a muffinformákba és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a hozzávalókat beletesszük egy nagy tálba és vízgőz felett folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Ha megsültek a muffinokat, akkor megtöltjük őket a krémmel. A sütik tetejét egy kiskanál segítségével kivájjuk és beletesszük a krémet, majd visszarakjuk a tésztát. Készítsük el a habot, melyhez a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá keverjük és a végén belerakjuk a citromhéjat.

Egy habzsák segítségével szépen rányomjuk a habot a muffinok tetejére és pár percre visszatesszük a sütőbe a süteményeket, hogy a hab picit bebarnuljon.

Forras : innen...





1 megjegyzés: