2016. január 24., vasárnap

Gondolatok a nőkről – nem csak nőknek!


A szörnyű az, hogy sem a nőkkel, sem őnélkülük nem élhetünk – kesergett  egykoron Byron. és milyen igaza is van, vallják ma is a férfiak.


Annyi minden van benned, s mind közül a legnemesebb, hogy érzéked van a boldogsághoz. Ne csak egyszerűen egy férfitól várd az életet. Ezért csalódik annyi nő. Önmagadtól várd. (Albert Camus)

Visszafogni magad, amikor bánt valami, és nem hisztériázni, amikor fáj – ilyen a tökéletes nő. ( Coco Chanel)

Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak és a társadalom torz.(Marilyn Monroe)

Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik. (Audrey Hepburn)

Tudod mi az, ami igazán szexi? A humorérzék. A kaland íze. Arcpír télen. Csípő, amibe bele lehet markolni. Nyitottság. Magabiztosság. Alázatosság. Jó étvágy. Valaki, aki hallgat az intuíciójára. (…) Egy okos visszavágás. Jelenlét. Gyors észjárás. Egy ártatlannak tűnő hölgy, aki piszkos viccet mesél. (…) Egy nő, aki már felismerte, hogy milyen gyönyörű.
(Courtney E.Martin)

Nem félek, ha nőmet
Szépnek mondják, ha társaságba jár,
Dalol, táncol vagy fesztelen cseveg;
Az erényesnek mindez éke inkább. (W. Shakespeare)

Két olyan női mosoly létezik, amit az angyalok elirigyelnének: az egyik, mellyel a nő a szerelmét fogadja, mielőtt szavak hagynák el az ajkát; a másik pedig, mellyel az elsőszülött gyermekét üdvözli, s biztosítja az anyai szeretetről. (Thomas Chandler Haliburton)

Anya, ki minden nap hős, meséje csodavilág,
Ki mással törődik, nem csak az orráig lát,
Aki eléri a célját, úgy, hogy segít hátra is,
Megmutatja, hogy sikerül, majd lehet másnak is,
Ápol, kitart, őszintén gyászol,
Aki elfogadja, ha el kell engedni magától,
Aki mások örömében igaz módon osztozik,
Nem csak a sikeres hős, az bizony a szorgos is. (Punnany Massif)

Okos embernek tudni kell, hogy a nők sokkal gyengébbek, mint a férfiak: az álmaik és a gondolataik, ha egyszer nyilvánosságra kerülnének, bízvást azt eredményeznék, hogy egyetlen férfi sem akasztaná fel többé magát boldogtalan szerelem miatt; a vágyaik és a szerelmi kívánságaik elefánt nagyságúak a férfiérzéshez képest; és a lesütött szemekben nemcsak Capulet Julia önfeláldozása, de Báthory Erzsébet vérszomja is tükröződik.  (Krúdy Gyula)

Ne felejtsd el, hogy egy jó feleség olyan, mint egy zenebohóc: minden hangszeren tud játszani.  (Szepes Mária)

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése