2016. február 4., csütörtök

Levesdiéta


Az Amerikából származó levesdiéta továbbfejlesztésének köszönhetően gyorsan, éhezés nélkül és biztosan fogyhatunk!
A csodalevesnek az a titka, hogy sok fehérjét tartalmaz
Aki már többféle diétával kísérletezett, de a kilói egyiktől sem apadtak, most kipróbálhatja a biztos sikerrel kecsegtető fogyókúrás levest.

,,Kimondottan egészséges, és segítségével hét nap alatt akár hat kiló is leadható" - állítja a recept kitalálója, dr. Mary Dan Eades.

1. Kétszeresen hatékony a zsír ellen
A csodaleves kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért fogyasztásával alacsonyan tartható a vér inzulinszintje. Ez azért fontos, mert az inzulin zsírtároló hormon. Ha pedig a szervezet a szénhidrátokból kevesebb energiához jut, kénytelen azt a zsírsejtekből elvonni. Ezenkívül a leves alacsony kalóriatartalmú, ami szintén arra kényszeríti a szervezetet, hogy zsírokat bontson le.

2. Jelentősen csökkenti az étvágyat
A táplálkozáskutatók vizsgálatai is azt igazolják, hogy az ajánlott csodaleves nagyon hamar és kiválóan csillapítja az éhséget. A gyomorból már egy 50-100 kalóriás mennyiség elfogyasztása után jóllakottság jelzés érkezik az agyba.
Mivel a leves nem tartalmaz egyszerű szénhidrátokat, evés után sokáig stabil marad a vércukorszint. Így nem lépnek fel a diétázók által jól ismert - és az elhízásért nagyrészt felelőssé tehető - farkaséhségrohamok.

3. Megszűnik az evés utáni vágyakozás
Minél nagyobb az ételválaszték, annál többet eszünk, derült ki egy tanulmányból. A kísérleti alanyok 44 százalékkal többet fogyasztottak, ha különféle étkeket kínáltak nekik, mint amikor csak egyfélét. Hajlamosak vagyunk ugyanis mindent megkóstolni, amit csak elénk raknak. A kíváncsiság és a mohóság annyira erős bennünk, hogy közben a telítettség érzésről nem veszünk tudomást.

Praktikus, hogy az alaprecept 6 személyre szól. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak minden második-harmadik nap kell megfőznünk a csodalevest. És ha kevesebb időt töltünk a konyhában, kevesebb alkalmunk nyílik torkoskodásra...

Miért egészségesek a hozzávalók?

Pirospaprika: anyagcsere-serkentő
A paprika csípősségét adó kapszaicin gyorsítja az anyagcserét, javítja a táplálék hasznosítását.

Cukkini: javítja az emésztést
Magas keserűanyag-tartalmánál fogva a cukkini serkentően hat a belekre. Ráadásul 10 dkg csupán 14 kalóriát tartalmaz!

Újhagyma: tisztítja a beleket
A hagymában található mustárolajok segítik a máj és az epe működését, nyálkaanyagai pedig tisztítják a bélrendszert.

Paradicsom: hangulatjavító
Az érett, piros paradicsom gazdag tiraminban. Ez a bioanyag jókedvre hangol, és átlendít a fogyókúra során előforduló hangulati mélyponton.

Sütőtök: kíméletes vízhajtó
Mivel a sütőtökben rendkívül kedvező a nátrium és a kálium aránya, ez a zöldség elősegíti a vízhajtást, továbbá meggátolja a szervezet túlsavasodását.

Csirkemellfilé: fehérjét szállít
Ebből a sovány baromfihúsból 10 dkg csupán 1 g zsírt tartalmaz, ugyanakkor sok fontos fehérjével látja el szervezetünket.

Brokkoli: jó zsírégető
A brokkoliban négyszer annyi karcsúsító hatású C-vitamin található, mint például a karfiolban. Nagymértékben fokozza a zsírégetést.

Sárgarépa: jóllakottság érzést kelt
A fő pektinforrások sorában az alma után a második helyen következik. Ez a ballasztanyag fontos a fogyás szempontjából, mert megtölti a gyomrot.

A karcsúsító étrend

Reggeli
Tetszés szerint választható az alábbiak közül:
1,5 dl zsírszegény joghurt 10 dkg friss gyümölccsel fogyasztva.
Vegyes saláta 25 dkg friss gyümölcsből, 1 evőkanál aprított mandulával megszórva.
Rántotta 2 tojásból és 2 evőkanál ásványvízből, enyhén megsózva.

Ebéd és vacsora
1-1 adag fogyókúrás leves. Csak annyit együnk, hogy jóllakjunk. Ne melegítsük fel az egész fazéknyi mennyiséget, hanem csupán annyit, amennyit egyszerre meg tudunk enni. (Termoszban a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, mert nem olyan intenzív illatú, mint a káposztaleves.) Fontos: Mindig melegen fogyasszuk, és sose kóstolgassuk csak úgy hidegen a fazékból. A meleg étel ugyanis jobban csillapítja az étvágyat, ráadásul a telítettség érzés is tovább tart.

Nassolnivalók
Szerencsére a nassolásról sem kell lemondanunk. Naponta kétfélét engedélyezhetünk magunknak a következő listáról: 10 dkg szőlő, 1 nagy kivi, 2 nyers sárgarépa, főtt tojás, 1 dkg mandula, 5 dkg félzsíros túró, 2-3 dkg camembert sajt.

A leves elkészítése

Hozzávalók:
 1 csomó újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg csirkemellfilé, 35 dkg sárgarépa, kb. 1 kg sütőtök, 50 dkg brokkoli, 2 cukkini (40 dkg), 40 dkg paradicsom, 1 evőkanál olívaolaj, 1,5 l zöldségerőleves (kockából), 1 babérlevél, csípős pirospaprika, só, bors.

Elkészítése:
 Az újhagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a sütőtök húsát és a csirkemellfilét kis darabokra, a cukkiniket hasábokra vágjuk. A fokhagymát finomra felaprítjuk. A brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárait felszeleteljük. A paradicsom húsát felkockázzuk. A felforrósított olajban az új- és a fokhagymát megpároljuk. A levessel felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a tököt és a babérlevelet, majd fedő alatt, közepes hőfokon kb. 12 percig főzzük. Beleszórjuk a zöldségeket, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Elkészítési idő kb. 50 perc, 1060 kJ (250 kcal) adag.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése