2016. február 4., csütörtök

15 meglepő dolog-avagy hogyan könnyíti meg a fogkrém az életed


Fogkrém. Egyike azoknak a higiéniai termékeknek, amit (remélhetően) mindannyian naponta használunk... Reggel és este, fogaink ápolására, tisztítására, de miért csak a fogainkra? Miért is ne használnánk egyéb, hasznos dologra a háztartásunkban? Tudtad, mi mindenre alkalmas még az "alapfunkciói" mellett?


Nagyon sokan esküsznek a fogrémre, mint univerzális tisztítószerre, ugyanis bizonyos speciális „oldhatatlan” alkotóelemeinek köszönhetően, ugyanazzal a mechanizmussal távolítja el a szennyeződéseket egyéb felületekről is, mint ahogyan a fogakról a lepedéket.

Lássuk hát, mire is jó még:

1.Kávé -, és tea foltok eltávolítására


Ugye milyen zavaró egy idő után a kávés, vagy teás csészénk belsejében megjelenő, barna lerakódás, és bármennyire is súrolja az ember lánya, nincs az a mosogatószer, ami maradéktalanul eltávolítaná. De aggodalomra egy percig sincs okunk, tökéletesen eltüntetethetjük a szennyeződést fogkrémmel, a végeredményben hiba nem lesz;), s bögrénk az eredeti állapotában pompázik majd.

2.Ezüst tisztítása


Szomorúan szemléled az elszíneződött ezüst ékszereid vagy evőeszközeid? Jó hírem van: egyáltalán nem kell költened drága ezüsttisztítókra, csak tégy egy kevéske fogkrémet egy puha szövetrongyra, és dörzsöld át őket alaposan. Meglásd, újra a régi fényében ragyog majd minden.

3.Eltávolítja a zsírkréta okozta foltokat
Minden szülő tudja és érti, miről beszélek. Tudják, mekkora örömet jelent, a tiszta, fehér, frissen festett fal. A tiszta fehér fal. És azt is tudja rengeteg szülő, hogyan is fest ugyanez a fal, zsírkrétával rajzolt virágokkal, egyebekkel tarkítva, vagy élénkzöld krikszkrakszokkal gazdagítva. Hogyan is távolíthatod el mindezt? Egyszerűen-fogkrémmel! Meglátod, olyan lesz, mint újkorában.

4.Eltünteti a CD karcolásait
Roppant bosszantó tud lenni egy ugráló CD lemez. Finoman dörzsöld meg a lemez felületén lévő karcolásokat fogkrémmel, s már hallgathatod is!

5.Szagtalanítja a cumisüveget
Szülőként ismerős a helyzet: megvesszük a méregdrága cumisüvegeket, majd szomorúan konstatáljuk, pár hetes használat után, a tejtől igen kellemetlen szagot áraszt. Ne vásárolj újat, anélkül hogy tényleg szükséged lenne rá. Tegyél egy kis fogkrémet az üvegbe, adj hozzá forró vizet, rázd jól össze, és töltsd ki, meglátod, az üveged tiszta és friss illatú lesz.


6.Igen kiváló tömítő anyag


Éppen költözködsz. A hófehér falról lekerültek a képek, óra, stb., és a függesztés helyén lyukak tátongnak. (Nekem legtöbbször a rossz helyre beütött szögek helyének eltüntetése okozza a legnagyobb gondot J.)

Bátran próbáld ki: tegyél egy kisebb mennyiséget a lyuk köré, és a lyukba, igaz, nem vetekszik egy falfestéssel, de tűzoltásnak több, mint tökéletes.

7.Zongorabillentyűk fehérítésére is kiváló
Perceken belül hófehérré varázsolhatod kevéske fogkrémmel a besárgult zongorabillentyűket is.

8.Cipőink tisztítása
Egy-egy új pár cipőnk sajnos nem néz ki túl bizalom gerjesztően akár pár használatot követően… Főleg, ha a fehér, gumi „része” szürkül el, és koszolódik be. Azonban egy régi fogkefe, és a fogkrém segítségével már meg is szabadítjuk ettől, és szebb lesz, mint új korában!

9.Eltávolítja a pohár nyomait


 Nincs is attól kellemetlenebb, amikor az vadiúj, tiszta asztal felületén egy „kör” alakú kávé, teafolt éktelenkedik. Igen, előfordul, hogy poháralátét nélkül sikerül letenni a csészét az asztalra, majd egy nemkívánatosa folt éktelenkedik a helyén. Csak semmi pánik.  Elő a fogkrémmel, és a folt csak volt…

10.Vasaló tisztítására is alkalmas
Emlékszem, egyszer rohantam egy fontos találkozóra, és kissé „túlvasaltam” a fekete nadrágom. A vasaló talpán természetesen egy pompás szürkés folt éktelenkedett, amit másnap, fogkrémmel maradéktalanul el tudtam távolítani.

11.Krómacél tárgyak tisztítása
Vegyünk csak néhány példát: vízcsap, törölközőtartók, evőeszközök, stb. tisztítása is könnyen megoldható fogkrémmel. Nem kell puccos, méregdrága tisztítószert használni, itt a csodaszer . Dörzsöld be picit a tárgyak felületét vele, és rövid időn belül látható a változás!

12.Segít a pattanások „visszahúzódásában”


Ez már egy igen régi, bevált szokás, hogy egy pöttynyi fogkrémet helyezve a nem kívánt pattanásra-segít leszárítani azt. A legjobb egyébként a legegyszerűbb, fehér, mentolos fogkrém, főleg ha érzékeny bőrrel rendelkezünk.

13.Erősíti a körmöket
Tekintettel arra, hogy a köröm és a haj alapjaiban ugyanolyan építőelemekből áll, miért is ne lehetne jótékony hatással körmeinkre is? Kevéske bőrradírral, majd fogkrémmel, egy puha fogkefével átdörzsölve a körmünket- nemcsak erősíti, de fényesíti is azt!

14.Megnyugtatja a sérüléseket, különösen az égési sérülésekre jó
Elég egy aprócska sérülés, vagy égés, a fájdalom mégis nagy lehet, a patika pedig éppen zárva van. Kétségtelenül fogkrém azonban fellelhető a környezetünkben. Tegyél csak egy aprócska pöttyöt a sajgó felületre, és meglátod, milyen nyugtató hatással bír!

15.Hajfesték maradványok eltávolítására is alkalmazhatjuk
Köztudottan nehéz megszabadulnunk a hajfesték okozta makacs foltoktól, de fogkrém segítségével ez is könnyebbé válik.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése