2015. június 20., szombat

Milyen típus vagy?



A tavasz

A Tavasz típusú hölgyek arcszíne világos, alaptípusa mindig sárgás vagy arany. Ha megfelelő, meleg színeket hordanak, akkor arcbőrük barackrózsaszínt, aranyos bézs- vagy elefántcsontszínt mutat. Sok Tavasz-hölgy büszkélkedhet áttetsző, tiszta őszibarackbőrrel, másokat vidám, aranyszín szeplőcskék ékesítenek. Nem ritka a rózsás orca sem.

A Tavasz-típus haja lehet aranyszőke, lenszőke, mézszínű, vörösesszőke vagy aranybarna, esetleg rézszín árnyalattal.

A szemszín világos: zöld, kék, türkiz, borostyánszín, az íriszt gyakran arany pöttyök tarkítják. Sokaknál a szem világos és tiszta, mint az üveg.

A bőr aranyos alapszínéhez egyaránt illenek a tavasz tiszta, finom színei s az összes aranyalapú szín: elefántcsont, mézszín, halványzöld, kajszibarack- és őszibarackszín, ibolyakék, de éppúgy az erős korallpiros és a mély búzavirágkék is. Kerülje azonban a Tavasz típusú nő a feketét és a hófehéreket.

Híres Tavasz-asszonyok: Marilyn Monroe, Mia Farrow és Maria Schell. Egyes szépészeti szakértők és színpszichológusok a négy színtípushoz jellembeli tulajdonságokat is rendelnek.

A Tavasz-nő ezek szerint mozgékony, temperamentumos, barátságos természet, szeret a középpontban lenni. Szereti maga körül a gyerekhadat, háziállatok seregletét, szívesen él tervezgetés nélkül csak a mának. Külső megjelenésére igencsak ad. Szépsége időtlen jellegű, idős korára is fiatalos marad.

Az ősz

Az őszről elnevezett típust a földszínek és az aranyszín árnyalatai határozzák meg. A színkontrasztok és a hideg színek nem illenek az Ősz-típushoz, sápadtnak, fakónak mutatják. Az Ősz-típus arcszíne aranyalapú, meleg és világos. A bőrszín lehet világos vagy rózsaszínes elefántcsont, avagy arany-bézs, egészen a bronzszínig. Gyakran tarkítják vöröses vagy aranybarna szeplőcskék. A Tavasz-típustól eltérően az Ősz orcája igen ritkán rózsás. Természettől inkább sápadtak az Ősz-asszonyok, ezért jó, ha erős rúzst használnak, mely élénkíti arcukat. Nehezen barnulnak, könnyen leégnek. A hajuk többnyire vörös vagy legalábbis vörösesen csillogó. Minden árnyalat megtalálható közöttük a gesztenyebarnától a rézszínen és vörösesszőkén át egészen a répaszínig. De elfér ezen a palettán a sötét aranyszőke és a sötétbarna is.

A haj színnel összhangban többnyire a szem is meleg színű. Az Ősz-típus szeme lehet aranybarna, sötétbarna, mogyoró- vagy borostyánszín. Előfordul kristálytiszta zöld szem is, vagy halványkék, türkiz, kék, esetleg olívazöld "macskaszem".

Az Ősz-típust legszebben az aranyalapú, illetve a földszínek öltöztetik. Hófehér helyett jobb, ha tört fehéret, krémszínt választ. Arcszínét igen előnyösen emeli ki a meleg barack- vagy narancsszín. Az ő színe a palackzöld, a rozsdaszín, a kukorica-sárga. Kerülje a kékes árnyalatokat, a rózsaszínt és minden rikító színt.

Híres Ősz- asszonyok: Vanessa Redgrave, Sophia Loren, Katherine Hepburn.

Az Ősz típusú hölgyek igen önfejűek, ezért nehéz is róluk bármi általánosan érvényeset mondani. Nem ritka, hogy szép karriert futnak be, ezen nincs mit csodálkozni. Általában kreatív, erőteljes, ösztönös, barátságos teremtések.

A nyár

A Nyár-típusú asszony bőrszíne többnyire igen világos, rózsaszínes- vagy sárgás-bézs, rózsás orcával, olykor esetleg szeplőkkel. Bőrünk hamar lebarnul, ilyenkor mogyorószín árnyalatot vesz föl. Rúzs és alapozó nélkül mindazonáltal kissé színtelenül hat a Nyár típusú nő.

Hajuk színe hamvasszőke. Gyermekkorban többnyire világosszőkék, később sötétedik meg a hajuk világosabb vagy sötétebb hamvasszőkére, de akár egérszínűre is. Napsütésben hamar kiszőkülnek megint. A Nyár-típus haja olykor közép- vagy sötétbarna is lehet, esetleg kissé vöröses árnyalattal.

Szemük többnyire kék, kékesszürke, zöld, szürkés-zöld vagy kékeszöld. Gyakori a szürke sáv a pupilla körül. Az írisz nem olyan tiszta és áttetsző, mint a Tavasz típusú nőknél. Lehetnek benne fehér vagy barna foltocskák, különösen szürke, barnásszürke és mogyorószín szem esetén.

A Nyár-típusnak jól áll minden hűvös, fátyolos, kékes alaptónusú szín: kékes rozé, hideg égkék, borvörös, kékeszöld, pasztell-zöld és nyersgyapjúszín. Jobb, ha kerüli a hófehéreket, a feketét és a sárgás árnyalatú barnákat. Nyugodtan hordhat erős színeket, de mindig kissé visszafogva.

Híres Nyár-asszonyok: Gracia Patricia von Monaco, Ursula Andress, Catherine Deneuve.

A Nyár-típus egyéniségéről: klasszikus stílus, elegáns föllépés, rokonszenves megjelenés jellemzi. Higgadt, kiegyensúlyozott. Embertársai gondja-baja iránt őszinte, együtt érző érdeklődést mutat. Született szervezőzseni.

A tél

A fekete és a hófehér csak a Tél-típusnak áll istenigazából jól. Csakúgy, mint a tiszta, erős színek: a világító kék, a tűzpiros, a citromsárga, a fenyő-zöld. Pompásan illenek hozzá a színkontrasztok is: piros/fekete, rózsaszín/fehér, kék/ ciklámen, smaragd-zöld/ rubin-piros. A Tél palettáján nincs helye a narancsszínnek, sem a sárgás tónusú kékeknek.

Hófehérke hamisítatlan Tél-típus volt: bőre fehér, mint a hó, ajka piros, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

A Tél-típus bőre mindig kékes alapárnyalatú. Arcszíne így gyakran porcelánszerű, hideg, olykor sápadt. A bőrszín a nagyon fehértől a sápadt sárgáson át a világos olívaszínig változhat. Orcája sosem rózsás, olykor szürkésbarna szeplőcskék tarkítják. Nem barnul le igazán, legföljebb csak kissé kiszínesedik a bőre. A Tél-típus haja általában sötét színű: fekete, vöröses tónusú sötétbarna, sötét hamvas-barna. Jellemző rá a korai őszülés. Hajuk szép ezüst- és fehér színekben őszül. Szemük lehet tiszta kék, mélyzöld, egészen sötétbarna, mogyorószínű vagy szürke. Jellemző az írisz körüli szürke gyűrű.

Híres Tél-asszonyok: Liz Taylor, Cher, az énekesnő, és Audrey Hepburn.

Pár szó még a Tél jelleméről. Erős egyéniség, vonzó külsejű, szórakoztató. Gyakran áll a középpontban. Jellemző a makacsság, sőt olykor az agresszivitás is. Becsvágyó, keményen dolgozik, s többnyire el is éri a céljait.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése