2019. június 18., kedd

5 rejtélyes eset, amely bizonyítja, hogy az ikrek között különös kapcsolat van


A Földön élő kb. százmillió ikerpár több mint harmada egypetéjű. Ez azt jelenti, hogy genetikai állományuk teljesen azonos, fizikai adottságaik is rendkívül hasonlóak.


1. A vonatbaleset
1948 nyarán, egy szombat délután 4 óra 35 perckor Alice Lambe gépírónő hirtelen heves lökést érzett teste bal oldalán, melyet éles, szúró fájdalom és sokkos állapot követett. A nő éppen Springfield-i otthonában olvasott, amikor ez a láthatatlan ütés kilökte a székből, és mielőtt eszméletét vesztette volna, ennyit tudott odakiáltani édesapjának: „Valami történte Dianne-nal!”.

Dianne, az egypetéjű ikertestvére ezt a napot a 110 km-re lévő St. Louisban töltötte. Pontosan 4 óra 35 perckor a vonat, amelyen éppen hazafelé tartott, kisiklott.

Dianne átrepült a kocsin, és egyenesen a bal oldalára zuhant. Csak a kórházban tért magához, kettős bordatörést és agyrázkódást szenvedett. A nő 3 hétig volt munkaképtelen, akár csak Alice, akinek nem akartak szűnni a fájdalmai, így megröntgenezték. Kiderült, hogy ugyanaz a két bordája ugyanazon a helyen tört el, akárcsak ikertestvérének.

2. Furcsa sérülések, zúzódások
1975. július 21-én Nettie Porter autóbalesetet szenvedett a California-beli Roseville-ben. Ugyanakkor ikertestvére, Nita Hust 640 km-re, éppen munkahelyén, a helyi kórházban tartózkodott. Hirtelen erős fájdalmat érzett a bal lábában, és amikor feltűrte nadrágját, döbbenten látta, amint zúzódások húzódnak felfelé, teste egész bal oldalán. Még a kórházi gondnoknő is tanúja volt sérülései spontán kialakulásának, melyek pontosan megfeleltek Nettie sérüléseinek.

3. A zaklatás
Némelyik ikerpár viselkedése olyannyira hasonlatos, hogy a naiv szemlélő azt hiheti, kettejüknek egyetlen identitása, azonos személyisége van. Néha azonban ez a „kopírozási tendencia” egészen bizarr, sőt már-már baljós állapottá válik. Az egyik legmeglepőbb eset 1980-ban vált ismertté, amikor a 38 éves Chaplin ikertestvéreket, Gréta-t és Freda-t beidézte a yorki elöljáróság, és békétlenséggel, összeférhetetlen viselkedéssel vádolták meg őket.

A vád szerint már 15 éve zaklatták Mr. Ken Iveson-t, egykori szomszédjukat. Rendszeresen követték, megvárták a munkahelye előtt, durván mocskolódtak vele, és volt, hogy kézitáskájukkal meg is ütötték.

Ám ami igazán különös volt az egészben, hogy az ikrek tökéletes szinkronizációban beszéltek, különösen, ha feszültebbek, izgatottabbak voltak a kelleténél. Csak a gondos megfigyelés deríthette ki, hogy nem pont egyszerre mondanak mindent, az egyikük beszéde valójában a másodperc egy törtrészével követte a másikét.

4. Az örökbefogadott ikerpár esete
A „Jim ikrek” esetének sok és különös részlete már arra indítja az embert, hogy eltűnődjön, nem többről van-e szó a dolgok hátterében, mint véletlen egybeesésről. 1939 augusztusában Piqua-ban az öthetes, egypetéjű ikerpár két tagját két teljesen különálló család fogadta örökbe. Az örökbefogadók közül az egyik pár, Jess és Lucille Lewis Lima-ban élt, a másik, Ernest és Sarah Springer pedig 130 km-rel odébb, Dayton-ban. Mindkét házaspár abban a hitben volt, hogy a másik ikertestvér meghalt.

Amikor hat évvel később Mrs. Lewis le akarta zárni az örökbefogadási eljárást, véletlenül rájött az igazságra. Mikor ugyanis közölte, hogy a gyermeket James Edwardnak hívják, a tisztviselő ennyit mondott: „Az nem lehet, ugyanis a másik kisfiút hívják Jamesnek”.

A titokra tehát fény derült, de a fiú James maradt. James Springer abban a hitben nőtt fel, hogy testvére halott, James Lewisnek pedig fogalma sem volt arról, hol lehet az ikertestvére, és több év után elhatározta, hogy kinyomozza. Végül is a két testvér 1979 februárjában, 39 éves korukban találkozott egymással, és a kettőjük közötti szinkronitás foka egészen elképesztő volt.

Mindketten egy Larry nevű örökbefogadott testvérrel nőttek fel, szerették a matematikát, ám gyűlölték a nyelvtant, és mindkettőjüknek volt gyermekkorában egy Troy névre hallgató kutyája. Az már csak hab a tortán, hogy mindketten egy Linda nevű lányt vettek feleségül, elváltak, majd egy Betty nevű nővel kötötték újra össze az életüket.

Elsőszülött fiúkat mindketten James Alennek keresztelték, mindkét család ugyanazon a floridai tengerparton töltötte a szabadságát éveken keresztül, és mindkettőjüknek Chevrolet autója volt. A foglalkozást tekintve mindketten benzinkutasként dolgoztak, mellékállásként pedig seriff helyettesek voltak. Kényszeresen rágták a körmüket, ugyanolyan alvászavaraik, dohányzási és alkoholfogyasztásai szokásaik voltak, és ugyanazokat a szleng kifejezéseket használták.

5. Két nő esete, akik csak felnőtt korukban találkoztak
Mrs. Bridget Harrison Leicesterből és Mrs. Dorothy Lowe Burnleyből, 1979-ben fedezték fel, hogy ikrek. 1943-ban születtek Lancashire-ben, azóta külön éltek. Ám az igencsak különös, hogy mindketten ugyanabban az évben kötöttek házasságot, és az egyikük Richard Andrewnak, a másikuk pedig Andrew Richardnak keresztelte a fiát.

Bridget lánya Catherine Louise, Dorothyé pedig Karin Louise volt (csak egy rokon kedvéért keresztelték Karinnak, Dorothy igazából a Cathrine nevet szerette volna adni neki). Mindketten zongorázni tanultak, és ugyanazon szintű vizsga letétele után hagyták azt abba. Gyermekkorukban ugyanolyan kitömött játékokat gyűjtöttek, mindketten Tigernek hívták a macskájukat, és majdnem egyforma volt az esküvői ruhájuk.

Ugyanazt a parfümöt használták, és volt egy szokásuk: a hálószoba ajtaját félig nyitva hagyták. Mindketten csupán egyetlen egyszer, 1960-ban vezettek naplót, teljesen azonos gyártmányú kötetben, bejegyzéseik pedig napról napra megegyeztek. Felnőttkori találkozásuk alkalmával mindkettőjük egyik kezén 7 gyűrű, a másikon karkötő és óra volt.

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése