2016. június 29., szerda

Nézd meg, mennyit változtak a Titanic szereplői, majdnem 20 év után


James Cameron Titanic című filmje, mely egyaránt fókuszált a szerencsétlenül járt hajó katasztrófájára, valamint Rose és Jack szerelmére, 1997-ben mindent vitt. A nézők imádták, a főszereplőkért rajongtak, 11 Oscart és számos más díjat besöpört.

A látványos alkotás 200 millió dollárba került, ez - átszámítva 1997-es árfolyamra - több, mint amennyiből annak idején a fényűző Titanic óceánjárót építették.

Érdekesség, hogy bár a rendező Jack Dawson karakterét kitalálta, ám miután véglegesítették a forgatókönyvet, akkor derült ki, hogy az áldozatok között volt egy J. Dawson nevezetű. Őt később az 1888-as dublini születésű Joseph Dawsonként azonosították - tehát halálakor 24 éves volt -, és más Titanic-áldozattal együtt az új-Skóciai Fairview Lawn temetőben helyezték végső nyugalomra. Sírköve azóta is a leglátogatottabb a temetőben.

Nézd meg, mi lett a Titanic férfi szereplőivel 17 év alatt!


Bár a stúdió Matthew McConaughey-t szerette volna Jack szerepére, James Cameron rendező ragaszkodott az akkor 23 éves Leonardo DiCaprióhoz. A kölyökképű sztár azóta sokszor bizonyította tehetségét, 40 éves korára egészen megemberesedett, sőt, néha egészen kiábrándítóan tud kinézni. Legutóbb a 2013-as A Wall Street farkasában alakított nagyot.


Danny Nucci játszotta Jack Dawson ugyancsak szegény barátját, aki szintén a halálát lelte a Titanicon. A 46 éves színész a kilencvenes években több mozifilmben felbukkant - Eraser - Végképp eltörölni, A szikla -, azóta leginkább sorozatokban szerepel epizódszereplőként.


Bill Paxton volt a kincsvadász hajó kapitánya, amely a Titanic keresésére indult a jelenben, fedélzetén az idős Rose-zal és unokahúgával. A remek karakterszínész olyan filmekben volt látható, mint az Alien, az Apollo 13, a Twister, a 2 kaliber, vagy 2014-ben A holnap határa. Emellett rendezőként és producerként is ténykedik. 59 éves.


Billy Zane alakította Rose tenyérbemászó modorú vőlegényét, aki ugyan nem szerette, de azt sem akarta, hogy Jack lecsapja a kezéről. Az 1966-os színész karrierjének csúcsa volt Cal eljátszása, azt követően csupa futottak-még típusú filmben bukkant fel, legutóbb A megalázottak bosszúja című horrorban.


Victor Garber alakította a hajó tervezőjét, aki már akkor tudta, hogy a Titanic elsüllyed, amikor az utasok még mit sem sejtettek. Bár a színésznek a filmekben többnyire epizódszerep jutott, két évtizedes sikeres Broadway-karriert tudhat a háta mögött, több alkalommal is a színházi Oscarra, Tony díjra jelölték. Néhány éve az Argo-akcióban láthatták a nézők, de jelenleg több futó filmes projektje is van.


Kate Winslet 22 éves volt, amikor eljátszotta Rose DeWitt Bukater szerepét Leonardo DiCaprio mellett. Állítólag miután az angol színésznő megtudta, hogy meztelenül is meg kell mutatnia magát kollégája előtt, az első találkozásukkor, hogy megtörje a jeget, szétnyitotta a blúzát, és megvillantotta a melleit. A ma már 39 éves színésznőt továbbra is az élvonalban tartják számon, és bár a Titanicért nem tudta díjra váltani Oscar-jelölését, végül 2008-ban A felolvasóért hazavihette a szobrot. Jelenleg a Beavatott című sci-fiben látható.


Frances Fisher játszotta Rose édesanyját a filmben, aki mindenáron hozzá akarja adni a lányát egy olyan férfihoz, akit az nem szeret. A 62 éves, angol származású színésznő inkább színházi berkekben ismert, Hollywoodban leginkább sorozatokban és tévéfilmekben kapott szerepet, 2013-ban a Burok című sci-fiben ismerhettek rá a Titanic egykori nézői.


Kathy Bates Molly Brownt alakította, aki bár a felső tízezerhez tartozott, megértette a szerelmeseket a Titanicban. Az 1948-ban született színésznő zseniális karakterszínész, 1990-ben a Tortúra című Stephen King-feldolgozásban a pszichopata rajongó eljátszásáért Oscart is kapott, de melegszívű karaktereket is ugyanúgy kiválóan tud megformálni. A sztár legutóbb az Amerikai Horror Story című sorozatban bukkant fel.

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése