2015. szeptember 2., szerda

10 dolog az álmaidról, amit eddig nem tudtál



Tény, hogy minden egyes emberi lény álmodik. Kivételt csak a nagyon szélsőséges pszichológiai esetek képeznek, de azt hiszem nem ez a csoport alkotja a többséget.

Íme 10 érdekesség, amit nem tudtál az álmaidról:

Az álmaink 90%-át elfelejtjük. A felejtés fokozatai: Az ébredés pillanatában emlékszünk a legtöbbre, 5 perc elteltével jó, ha a fele meg van, de 10 perc után talán már a 10%-ára sem emlékszünk.


Az előző pont kiegészítésre szorul, ugyanis, ha a REM fázisban ébredünk fel, vagy akkor felébresztenek minket, akkor sokkal tisztábban fogunk emlékezni álmainkra


Legtöbbször a negatív érzéseinket álmodjuk meg.


Az emberek 12%-ának fekete-fehérek az álmaik, akár csak egy régi film.


Ha valaki horkol, akkor éppen nem álmodik.


Minden személlyel, akivel álmodsz már biztosan találkoztál a való életben is.


Egy éjszaka nagyjából egy nagyjátékfilm hosszúságnyit álmodhatunk, azaz kb. 1,5-2 órát. Ebben az időban akár 8 különféle történet is megjelenhet a belső vásznakon.


A nők és a férfiak különbözőképpen álmodnak.


Tudtad, hogy a vak emberek is álmodnak? Akik születésük után vesztették el látásukat, azok konkrétan képeket is látnak. Viszont azok az emberek, akik látássérülten születtek is ugyanolyan intenzív álmokat élnek át, mint mi. Ők többi érzékszervük segítségével élik meg álmainkat, tele érzelmekkel, hangokkal és illatokkal.


Miközben álmodsz a szemgolyód ugyanolyan élénken mozog, mintha a valóságban követné le az eseményeket.


Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése