2017. július 17., hétfő

Marilyn Monroe és Arthur Miller házassága


Arthur Miller Pulitzer-díjas, amerikai drámaíró, aki a modern dráma műfajához olyan művekkel járult hozzá, mint az Az ügynök halála vagy az Alku. A pozitív kritikák és írói népszerűsége ellenére, a legtöbben talán mégis életének egy sokkal személyesebb aspektusáról ismerik nevét, házasságáról az utánozhatatlan Marilyn Monroe-val.

Marilyn és Arthur 1951-ben találkoztak először, amikor a férfi még első feleségével élt, Marilyn pedig éppen elvált első férjétől, James Dougherty-től, és már ismerkedett leendő második férjével, Joe DiMaggioval. Ahogy teltek az évek, Monroe és Miller között mély, baráti kötelék alakult ki, amelyet levelezéssel tartottak fent. Amikor pedig mindkettőjüknek külön vált útja akkori kedvesétől, felszínre tört az addig elfojtott vonzalom. 1956-ban házasodtak össze egy privát ceremónia keretein belül, mindössze két tanúval – a férfi, szerelmével ellentétben, nem szerette a nyilvánosságot.


Marilyn Monroe és Arthur Miller ellentétes személyiségek voltak, akik a házasság első évei alatt úgy vonzották egymást, mint a mágnes. Az évek múlásával viszont, kezdték részleteiben is megismerni egymást, felfedni valódi énjüket a másik előtt. Itt kezdődtek a problémák: Miller tartózkodó, sokszor érzelemmentes természete konfrontálódott a kissé hebrencs, az egész világ figyelmét magán tudó és élvező szexszimbólum feleségével. A helyzeten nem segített Marilyn két elvetélése sem, hiszen már-már kétségbeesetten szeretett volna édesanya lenni.

A pohár valószínűleg akkor telhetett be, mikor Marilyn megtalálta férje feljegyzéseit, amelyben kritizálja feleségét és házasságukat. A boldogtalanság elől, Marilyn az altatók káros segítségébe, míg Miller egy másik nő, későbbi felesége, Inge Morath karjaiba rohant. Öt év házasság után, nem volt visszaút, Miller úgy érezte, nem tudta teljesíteni „küldetését”, nem tudta megvédeni szerelmét saját magától, így 1961-ben véget vetettek házasságuknak.


Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése