2017. július 17., hétfő

10 érdekes tény a szerelemről



1: A monogámia nem csak az embereknél létezik, egyes állatfajok szintén egy életre választanak párt, ilyenek például a hattyúk, a farkasok a gibbonok és az albatroszok is.

2: Nagyjából 4 perc alatt eldől, hogy szimpatikus-e valaki vagy sem. Ez a mozgásától, a kisugárzásától és a hangszínétől is függ.

3: A szerelmesek, ha 3 percig folyamatosan egymás szemébe néznek, egy idő után elkezd ugyanolyan szinkronban verni a szívük.

4: A szerelem olyan, mint a kokain. Mikor szerelmesek vagyunk, agyunk pontosan azokat a részeket hozza működésbe, mint egy adag kokain.


5: A csikizésnek bizonyítottan fájdalomcsillapító hatása van. Egy kiadós ölelés vagy csiklandozás akár 4 órára is megszűntetheti a fájdalmat.

6: Az összetört szív nem csak egy mondás. Mikor trauma, vagy nagyon nagy fájdalom ér minket, akkor valóban mellkasi nyomást érzünk, amit néha az infarktussal is össze lehet keverni.

7: A pillangók gyomor tájékon való érzékelése majdnem valóságos, hiszen mikor az ember szerelmes, akkor a felszabaduló endorfinok valóban azt az érzetet keltik, mintha pillangókat éreznénk.

8: A legöregebb szerelmes dal nagyjából 4000 éves és Egyiptom környékéről származik.

9: Azok a férfik, akik naponta legalább 5 percet csókolóznak, állítólag 5 évvel tovább élnek.

10: A szerelem őrültté tesz, rózsaszínben látjuk tőle a világot és a levegőbe repít. Ezért is imádjuk annyira ezt az érzést.

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése